Ha Dzsudzsák márciusban is így táncol, biztos, hogy kijutunk az Európa-bajnokságra – Videó

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Múlt héten még sokkban volt a kirúgása miatt, most már azonban önfeledten ropja a focista. Közben régi ismerős térhet vissza a magyar válogatottba a sorsdöntő Eb-pótselejtező előtt.

Miután korábbi csapata, az egyesült arab emírségekbeli al-Ittihad Kalba múlt héten váratlanul kirakta, a magyar válogatottsági rekorder szélső, Dzsudzsák Balázs máris új csapatra lelt. A focistát a szintén az Emírségek bajnokságában szereplő al-Ain szerződtette.

A korábban a holland és az orosz élvonalban is szereplő játékos néhány napja még arról beszélt egy helyi lapnak, hogy sokkolta a kirúgása, most már azonban láthatóan helyreállt a világ rendje számára. Erről tanúskodik legalábbis az a 444 által észrevett videó, amelyen Dzsudzsák felszabadultan táncol.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

نور الشيخ 😁💜🔥

#دم العين 🌟🌟🌟 (@dm_al3in) által megosztott bejegyzés,

A szélsőt azért bocsátották el az al-Ittihadtól, mert a vezetőség szerint egyre gyengébben teljesített, és a kiesés ellen küzdő gárdának frissítésre volt szüksége, igazoltak is egy fiatalabb holland játékost Dzsudzsák posztjára. Ehhez képest a kalbai csapatnál jóval erősebb al-Ain drukkerei a hírek szerint tüntettek a klubnál a magyar játékos leigazolásáért. Álmuk valósággá vált, a klub pedig látványos videóval fogadta a focistát.

A szélső helyzete a magyar válogatott szereplését is befolyásolhatja, hiszen bár a 33 éves játékos a nagyon alacsonyan jegyzett bajnokságban szerepel, jól látszik, hogy ha nagy baj van, még mindig tőle várják a megoldást a társai a pályán.

Március 26-án Szófiában játszunk a bolgár válogatottal Európa-bajnoki pótselejtezőt. Ha nyerünk, itthon, a Puskás Arénában mérkőzhetünk meg az Izland–Románia meccs győztesével, és ha ezt az akadályt is vesszük, kvalifikáljuk magunkat a 2020-as Európa-bajnokságra, amelynek három csoportmeccsét ez esetben itthon játszhatnánk.

Marco Rossi szövetségi kapitány azonban nincs könnyű helyzetben. Willi Orban, a Lipcse hátvédje sérült, és nagy valószínűség szerint nem is léphet pályára Szófiában, Kádár Tamás, a Dinamo Kijiv játékosa összeveszett edzőjével, így az utánpótláscsapatba száműzték, a csatáraink pedig, Szalai Ádámmal az élen alig kapnak játéklehetőséget a klubjaikban.

Megint nem sikerült egyeneságon kijutni, Magyarország 2-0-ra kikapott Walestől, és negyedik lett | Magyar Hang

Az elmúlt 34 évben minden selejtezősorozat a reménykedéssel indult - hiszen az nem lehet, hogy megint elbukunk - amit általában gyors kijózanodás követett. Akadt ugyan pótselejtezős lehetőség, de az 1998-as világbajnokságért Jugoszlávia ellen lejátszott párharcot alighanem sokan kihagyták volna inkább, Csank János arca akkor mindenesetre sokat elárult a magyar futball állapotáról, ami nem nagyon változott a következő tizennyolc évben sem, egészen 2015-ig, amikor is Norvégiát oda-vissza legyőzve kijutottunk az Európa-bajnokságra.

Ettől egyáltalán nem függetlenül a Magyar Labdarúgó Szövetség hétfőn közölte: Marco Rossi nyitott arra, hogy egyeztessen Nikolics Nemanjával visszatéréséről a válogatottba. – Az ajtó minden olyan játékos előtt nyitva áll, aki fizikai, taktikai, technikai szempontból alkalmas és kész arra, hogy a nemzeti csapatot segíteni tudja. Ez alól sem Nikolics, sem más nem kivétel, így amennyiben találkozni szeretne velem, akkor erre én is nyitott vagyok – fogalmazott a szövetségi kapitány.

A 32 éves csatár legutóbb 2018. március 27-én a Skócia elleni barátságos mérkőzésen lépett pályára a nemzeti csapatban, majd május 3-án – az amerikai Chicago Fire játékosaként a nagy távolságra való tekintettel – lemondta a válogatottságot. Vasárnap este az M4 Sport Góóól! 2 című műsorában azt mondta, hogy szívesen egyeztetne Rossival a válogatottságról.

A Mol Fehérvár FC múlt héten jelentette be, hogy leszerződtette Nikolicsot, aki emiatt is közelebb kerülhetett a válogatotthoz.