2,39 milliárd forint jutalmat kapnak olimpikonjaink

2,39 milliárd forint jutalmat kapnak olimpikonjaink

Csipes Tamara a női kajak egyesek 500 méteres versenyének középfutamában a tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 5-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összesen 2,39 milliárd forint jutalmat fizet a kormány az olimpián szerepelt sportolóknak – derül ki a Blikk összeállításából.

A kormány az olimpiai versenyszámok első nyolc helyezettjét megemelt pénzjutalomban részesíti, az első 50, a második 35,7, a harmadik 28,5, de még a nyolcadik is 2,8 millió forinttal gazdagodik. A legnagyobb összeget, 107,2 milliót Csipes Tamara lapátolta össze, aki a női kajaknégyes tagjaként címet védett, egyesben ezüstérmet szerzett, de párosban is volt egy negyedik helye. 100 millió kap Kozák Danuta (kajak) és Milák Kristóf (úszás), ők vannak képzeletbeli dobogón.

A lap hozzáteszi, hogy az összegen nagyot dob, hogy a bronzérmet szerző női és férfivízilabda-válogatott tagjai és a hetedik női kézisek is teljes jutalmat kapnak, nem pedig töredéket, mint a korábbi viadalokon.

Az 1996-os atlantai ötkarikás játékok óta a legtöbb dobogós helyezést szerezte a csapatunk, akkor 21, idén 20 medál volt a termés. Összességében a 15. helyen végzett a magyar csapat 6 arany-, 7 ezüst- és 7 bronzéremmel.

 

Címkék: olimpia, Tokio 2020