Gigászi csatában negyedik lett végül a női vízilabda-válogatott

Gigászi csatában negyedik lett végül a női vízilabda-válogatott

Gurisatti Gréta (b) és az ausztrál Bronte Halligan a női vízilabdatorna 3. helyéért játszott Magyarország–Ausztrália mérkőzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban, 2019. július 26-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy végig kiélezett, gigászi küzdelemben 10-9-re végül kikapott a magyar női vízilabda-válogatott Ausztrália ellen a kvangdzsui vizes világbajnokság bronzmeccsén. A két csapat végig fej-fej mellett termelte a gólokat, három negyed, az első, a harmadik és a negyedik is döntetlennel végződött, egyedül a másodikban dobtak eggyel többet az ausztrálok, és ez az egy találat döntött a bronzérem sorsáról.

A magyar együttes, amely az elődöntőben a spanyolokkal szemben maradt alul, nem szerzett olimpiai indulási jogot a Koreai Köztársaságban zajló viadalon, emlékeztetett az MTI. Erre legközelebb a januári, hazai rendezésű Európa-bajnokságon lesz lehetősége, melyen egy kvótát osztanak ki.

Ausztrália–Magyarország 10–9 (3–3, 4–3, 1–1, 2–2)
Kvangdzsu. Vezette: Deslieres (kanadai), Teixido (spanyol)

Korábban:

A 7. helyért
Görögország–Hollandia 9–11 (2–1, 1–5, 6–4, 0–1)

Az 5. helyért
Oroszország–Olaszország 10–9 (3–3, 1–2, 5–2, 1–2)