Jóváhagyta Orbán Viktor, hogy Bajnokok Ligája-döntőre pályázzon az MLSZ

Jóváhagyta Orbán Viktor, hogy Bajnokok Ligája-döntőre pályázzon az MLSZ

Miniszterelnök nemzeti színű szurkolói sállal (Fotó: Orbán Viktor facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar kormány támogatja, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) megpályázza a 2026-os és 2027-es Bajnokok Ligája döntőjének megrendezését. A döntést Orbán Viktor hagyta jóvá – írta a 24.hu. A Magyar Közlönyben az olvasható, hogy a kormány garanciát vállal a döntőhöz, ez pedig nélkülözhetetlen része a pályázásnak az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szabályzata szerint. Egyúttal felhatalmazást adott a honvédelmi miniszternek, hogy a szükséges papírokat elküldje a szövetségnek.

A győztes pályázatot 2024 májusában választja ki az UEFA. A szervezet már tavaly júliusban közölte, hogy a 2026-os és 2027-es döntők rendezése iránt Magyarország és Olaszország érdeklődik. A két jelölt azt jelenti, hogy Budapestnek nagyon jó esélye van a rendezésre. A Puskás Arénában a 2019-es átadása óta rendeztek már Európa-bajnoki mérkőzéseket, Európa-liga-döntőt és UEFA-szuperkupa finálét is. Bajnokok Ligája-döntőt azonban még nem.