Kajak-kenu vb: Ezüstérmes a férfi kajak kettes 500 méteren

Kajak-kenu vb: Ezüstérmes a férfi kajak kettes 500 méteren

Nádas Bence (elöl) és Kopasz Bálint a férfi kajak kettesek 500 méteres versenyének középfutamában az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon Duisburgban 2023. augusztus 26-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar versenyzők egy ezüstérmet és három kvótát, két férfi kenust és egy férfi kajakost szereztek a duisburgi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság vasárnapi döntőiben. Magyarország így nagyszerű teljesítménnyel a lehetséges 18-ból 15 párizsi indulási jogot begyűjtött Németországban  –írta az MTI.

A Nádas Bence, Kopasz Bálint kajak kettes a vb-címét elvesztette ugyan 500 méteren, de második helyével, Kopasz révén megszerezte az utolsó, hatodik férfi kajakos indulási jogot. A Korisánszky Dávid, Fekete Ádám kenu páros hatalmas verseny után lemaradt a dobogóról, ötödik lett, de ez is elég volt a két újabb kvótához. Az ötkarikás indulási jog ebben a sportágban nem névre szól, a magyar olimpiai csapat a jövő évi válogatókon alakul majd ki.

A 200 méteren zajló para döntőkben is szereztek egy újabb paralimpiai kvótát a magyarok azzal, hogy Molnár Nikolett bravúrral az ötödik helyen ért célba a KL3-as kategóriában. A vb a 14 órakor kezdődő 5000 méteres versenyekkel zárul.

Címkék: kajak-kenu