Kemény ellenfél, Hollandia vár majd a magyar női pólósokra

Kemény ellenfél, Hollandia vár majd a magyar női pólósokra

A magyar csapat a tokiói nyári olimpia női vízilabdatornájának negyedik fordulójában játszott Magyarország–Kína-mérkőzés előtt a Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 1-jén (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hollandokkal csap majd össze a tokiói olimpia női vízilabdatornájának negyeddöntőjében a magyar válogatott. A hollandok a csoportkör vasárnapi záró napján 16–12-re nyertek a kanadaiak ellen, és és bár jelenleg még másodikok, de az ausztrálok a dél-afrikaiak elleni későbbi összecsapásukon szinte biztosan visszaelőznek. A helycsere borítékolható, mivel a dél-afrikai csapat eddigi három meccsén mindössze hat gólt lőtt, miközben 83-at kapott, így az ausztrálok elleni sikere gyakorlatilag kizárt – összegezte a várható fejleményeket az MTI.

A magyarok tavaly a hazai rendezésű Európa-bajnokság bronzmérkőzésén, majd a trieszti olimpiai selejtező döntőjében is legyőzték a hollandokat.

A 2008-as pekinigi ötkarikás játékokon győztes holland válogatott ugyan a legutóbbi két olimpiára nem jutott ki, ám az elmúlt években bizonyították, hogy a világ élmezőnyéhez tartoznak. A 2015-ös kazanyi világbajnokságon ezüstérmes csapat a 2019-es kvangdzsui vébén 7., a négy éve Budapesten rendezett vizes világbajnokság 9. helyen végeztek. Európa-bajnokságokon kifejezetten jól szerepeltek, 2014-ben és 2016-ban ezüstérmesek voltak, három éve pedig aranyérmesek lettek, a 2020-as magyarországi Eb-n pedig negyedikek.

Bíró Attila csapatának fejben nagyon ott kell lennie, hogy sikerrel vegye a hollandok elleni akadályt. A mérkőzést két nap múlva, augusztus 3-án kedden – magyar idő szerint várhatóan 8 óra 30 perctől – rendezik majd.

Korábbi cikkeinket a tokiói olimpiáról itt olvashatják!