Magyar állampolgár lett Marco Rossi

Magyar állampolgár lett Marco Rossi

Pokorni Zoltán, XII. kerületi fideszes polgármester felolvassa az eskü szövegét (j), amikor magyar állampolgársági esküt tett Marco Rossi, a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya (k) és Cosimo Inguscio másodedző (b) Budapesten 2023. október 3-án. (MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyar állampolgársági esküt tett Marco Rossi, a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya és Cosimo Inguscio másodedző kedden Budapesten, Novák Katalin köztársasági elnök jelenlétében – írja az MTI.

Az eskü szövegét Pokorni Zoltán, XII. kerületi fideszes polgármester olvasta fel. – A magyar emberek már régóta szívükbe zárták önöket – mondta a két sportembert köszöntő beszédében Novák Katalin, hozzátéve: „a mai nappal a magyar emberek és önök hivatalosan is igent mondtak egymásra.” –
Önök egy kölcsönös, szabad döntés eredményeképpen veszik fel a magyar állampolgárságot – hangsúlyozta a köztársasági elnök, hozzátéve: az, hogy a magyar nemzeti válogatottat magyar állampolgárok fogják vezetni, „mindannyiunknak sokat jelent”.

Megköszönte, hogy a magyarok mellett tették le a voksukat, s ami eddig csak a munkahelyet jelentette számukra, ma már a „második hazájukat” is. A mi feladatunk az, hogy olyan ország legyen Magyarország, amelyre önök második hazájukként is büszkék lehetnek. Mi pedig azt várjuk önöktől, hogy büszkék lehessünk a magyar válogatottra – mutatott rá Novák Katalin. Harminc év elteltével, manapság ismét büszkeséggel tekinthetünk a magyar válogatottra, és örülhetünk annak is, hogy a fiatalok, kamaszok is lelkesednek a magyar sportolókért, ami sokat jelent a mai világban. Ma már a 4:0 az egykori 6:3 – hangsúlyozta Novák Katalin.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke kiemelte, hogy Magyarországon és az egész világban nagy szerepe van a futballnak. Mint mondta, Marco Rossi és Cosimo Inguscio különböző karakter, más a mentalitásuk, de mindketten kiváló szakemberek, keményen dolgoznak. Felidézte, hogy az 1920-as években sok magyar edző ment Olaszországba dolgozni, s az olasz csapatokkal igen jó eredményeket értek el. Csányi Sándor azt kérte, hogy Marco Rossi és Cosimo Inguscio rója le ezt az adósságot, és tegye világbajnokká a magyar futballválogatottat is. A rendezvényen részt vett Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is.

Orbán Viktor a Facebookon gratulált a két sportembernek. – Isten éltesse Magyarország legújabb állampolgárait, Marco Rossit és Cosimo Ingusciot – írta közösségi oldalán megosztott bejegyzésében a miniszterelnök.