Napi 10-15-tel nőhet a fertőzöttek száma a Testnevelési Egyetemen

Napi 10-15-tel nőhet a fertőzöttek száma a Testnevelési Egyetemen

Fotó: a Testnevelési Egyetem Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Bár egyre többen kapják el a koronavírus-fertőzést a Testnevelési Egyetemen, egyelőre nem állnak át digitális oktatásra – írta meg a HVG.hu. A lap szerint napi tíz-tizenöt esetről hallani, de a Neptunon keresztül eddig csak egyről tájékoztatták a hallgatókat.

A HVG.hu úgy tudja, a diákok aggódnak a fejlemények miatt, ezért egy meg nem nevezett szak levelezős mesterképzésének hallgatói közös levelet küldtek az egyetemnek szeptember 3-án. Ebben többek közt nehezményezték, hogy őket csak vasárnap tájékoztatták egy őket is érintő fertőzés tényéről, miközben a diák már pénteken jelezte azt az egyetem felé.

„Sokaknak a héten a megtörtént eset miatt el kellett mennie Covid-tesztre, mert az ÁNTSZ állásfoglalása alapján kötelező lett volna 14 napig otthon maradni. Nem szeretnénk a következő egyetemi látogatás után is hasonlóan kifizetni 30 ezer forintot teljesen feleslegesen azért, hogy elhagyhassuk a lakást” – tették hozzá továbbá.

Eközben a Testnevelési Egyetem alapszakos tárgyai között több olyan is szerepel, ahol lehetetlen a fizikai távolságtartás. Ilyenek például a küzdősportok vagy épp a futball.