Osztrák bajnokból lett magyar válogatott a fiatal műkorcsolyás

Osztrák bajnokból lett magyar válogatott a fiatal műkorcsolyás

Berei Mózes József az eddig megnyert trófeákkal (Fotó: Ambrus Marcsi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy évtizeddel ezelőtt még elképzelhetetlen volt, hogy valaki osztrák korosztályos bajnokként országot váltson, és a magyar válogatottság mellett döntsön. A tizenöt éves Berei Mózes József, vagy ahogy műkorcsolyás körökben ismerik, Pepe mégis ezt tette. A vonatkozó szabályok értelmében ilyenkor egy évet ki kell hagynia a nemzetközi versenyzésből, ez tavaly februárban járt le. Milyen a sors: a visszatérés után, immár magyar színekben az első nemzetközi versenyt Ausztriában nyerte meg.

A Vasas Jégcentrumban találkozunk, a jégen orosz junior versenyzők gyakorlatoznak, Pepének fél óra múlva kezdődik az edzése. Először óhatatlanul is azt kérdezem meg, mi a különbség a két ország között a jégről nézve. Meglepő válasz érkezik: itt sokkal jobbak a körülmények, és szakmailag jobbak az edzők is (a fiatalember hazai edzője Sebestyén Júlia kilencszeres magyar bajnok, aki első magyar nőként 2004-ben Európa-bajnokságot nyert műkorcsolyában).

De nem ez volt a hazaköltözés legfőbb oka.

(...)

Hogy, mi? A választ keresse a Magyar Hang január 10-én megjelent 2020/2. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2020/2. számban? Itt megnézheti!