Szivárványszínűre változtatta logóját az UEFA

Szivárványszínűre változtatta logóját az UEFA

(Fotó: Twitter/UEFA)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az UEFA ma büszkén viseli a szivárvány színeit – írta a szervezet a Twitteren, amelyet a Hvg.hu szemlézett. A labdarúgó-szövetség a torna kezdete óta most először változtatta meg a logóját, éppen azon a napon, amikor pont a szövetség döntése miatt nem lehet szivárványszínűre kivilágítani az müncheni Allianz Arénát a Németország-Magyarország-találkozón.

Az UEFA azt írja, hogy sokan politikai döntésnek tartották, hogy elutasították a müncheni stadion „átfestését", de álláspontjuk szerint maga a kérés volt politikai jellegű, ezért nem hajtották végre. – A szivárvány nem egy politikai szimbólum, ezzel jelezzük egy sokszínűbb és befogadóbb társadalom iránti szilárd elkötelezettségünket – írták a bejegyzésben.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, német lapértesülések szerint Orbán Viktor nem vesz részt a szerda esti Németország-Magyarország eb-selejtezőn. Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta a német lapértesüléseket. „Orbán Viktor magánprogramjairól, ahogyan korábban, ezután sem adunk tájékoztatást a szerkesztőségeknek” – közölte Havasi.

Címkék: UEFA, foci Eb, szivárvány