Újra rajthoz állt Baji Balázs, aki elégedetlen a szombati futásával

Újra rajthoz állt Baji Balázs, aki elégedetlen a szombati futásával

Baji Balázs világbajnoki bronzérmes magyar gátfutó 2018. augusztus 25-én (Fotó: Budapesti Honvéd Sportegyesület)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó úgy nyilatkozott, elégedetlen szombati teljesítményével, amelyet a Honvéd Kupa atlétikai versenyen nyújtott. A Budapesti Honvéd SE sportolója a 110 méteres gátfutás előfutamában 13.96 másodperc alatt ért célba, a döntőben pedig 14.08-as eredményével második lett az egri Szeles Bálint mögött.

– Jócskán elmaradtam a saját elvárásaimtól, elégedetlen vagyok a mai teljesítményemmel. Nehéz meghatározni, mi várható el tőlem, hiszen nagyon hosszú kihagyás után álltam ismét rajthoz 110 méteres gátfutásban. Bennem is nagyon sok volt a kérdőjel, de ennél azért többet vártam magamtól – mondta a közszolgálati M1 csatornán Baji. Az atléta hozzátette, leginkább a sérülése miatt van elmaradva korábbi önmagától, és nagyon reméli, hogy a következő versenyeken jobb formában lesz.

– Nagyon súlyos sérülésből térek vissza, hosszú és nehéz rehabilitáció van mögöttem, illetve még előttem is. Az elmúlt hónapok sem úgy alakultak, ahogyan normál esetben történt volna, de ez nekem jól jött, hiszen több időm volt visszatérni az alapokhoz, és azt a munkát elvégezni, amire szükségem volt – magyarázta. Baji szerint az év hátralévő részében szinte kizárólag hazai versenyeken indul, amelyekből minden hétvégére jut egy. Számára a legfontosabb az országos bajnokság és a Gyulai István-emlékverseny lesz.

A 2017-es londoni világbajnokság bronzérmese egyéves kényszerpihenőt követően februárban tért vissza, miután a térdét és a combját is műteni kellett, majd felépülését csonthártyagyulladás hátráltatta.