A Mi Hazánk a nemzetbiztonsági bizottságot vezetné

A Mi Hazánk a nemzetbiztonsági bizottságot vezetné

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke (k) beszél, mögötte Szabadi István pártigazgató, Pakusza Zoltán alelnök, Dúró Dóra elnökhelyettes, Apáti István független országgyűlési képviselő, Novák Előd alelnök és Dócs Dávid alelnök (b-j) a párt választási eredményváró rendezvényén, a Budapest Kongresszusi Központban az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztját szeretné megkapni a Mi Hazánk Mozgalom az új parlamentben – mondta Toroczkai László pártelnök az RTL Híradónak. A kevesebb mint hatszázalékos eredménnyel bejutó párt a bizottsági helyek elosztását is megreformálná. Úgy gondolják, hogy mivel három lista jutott be a parlamentbe, így nem a frakciók mérete alapján kellene elosztani a pozíciókat, hanem három felé. „Szeretnénk strukturális átalakítást, ellenőrzési jogköröket, hiszen itt három lista jutott be a parlamentbe, nem kilenc párt” – mondta.

„Bizottsági elnöki helyeket szeretnénk a Mi Hazánk Mozgalom számára, és például a nemzetbiztonsági bizottságra is gondoltunk” – tette hozzá. 

A bizottsági tagokról és a bizottságok elnökeiről a pártok frakcióvezetőinek javaslatára a házelnök fog dönteni. Az Országgyűlésben évek óta hagyomány, hogy a nemzetbiztonsági bizottságot és a költségvetési bizottságot ellenzéki képviselők vezetik.

Hadházy Ákos közben azt javasolta az ellenzéki képviselőknek, hogy ne vállaljanak bizottsági tagságot, mert szerinte nincs értelme, a kormánytöbbség úgyis mindent leszavaz. Az LMP szerint ez csak rontana az ellenzék helyzetén.

A Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke eddig a jobbikos Stummer János volt.