Czeglédy Csaba: Sokkal többet tudok az Ördög ügyvédje hátteréről, mint amennyit elmondhatok

Czeglédy Csaba: Sokkal többet tudok az Ördög ügyvédje hátteréről, mint amennyit elmondhatok

Czeglédy Csaba (Fotó: A politikus Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sok információm van, de nem vagyok feljogosítva, hogy elmondjam – így fogalmazott Czeglédy Csaba a 24.hu-nak adott interjújában, amikor a Borkai Zsolt szexbotrányát robbantó Ördög ügyvédjéről kérdezték. A kérdés nem volt véletlen, hiszen a szombathelyi politikust a hatóságok összefüggésbe hozták az egyébként ismeretlen szerzőjű és mostanában néha ismét aktív bloggal kapcsolatban. Nemrég egyébként Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt is utalt rá, amikor azt mondta, hogy az Ördög ügyvédje három meleg kormánytagról fog anyagokat publikálni. Czeglédy Csaba – elmondása szerint – nem beszélt erről a miniszterelnök-jelölttel, de bízik benne, hogy van valóságalapja annak, amit bejelentett.

A Szombathelyen az ellenzék színeiben induló politikus korábban a Magyar Hangnak arra a kérdésére, hogy valóban ő áll-e Az ördög ügyvédje mögött, mosolyogva annyit mondott: „Büszke lennék, ha én volnék az, de sajnos nincs így.”

A 24.hu-nak adott interjúban Czeglédy Csaba az orosz-ukrán háború kapcsán arról is beszélt, hogy „az évek óta Vlagyimir Putyin pincsi kutyájaként viselkedő Orbán Viktor és sleppje nagyon nehéz helyzetbe került”. Az emberek többsége szerinte hozzá hasonlóan agresszornak látja Putyint, a magyar miniszterelnök viszont még pár hete is „dörgölőzött hozzá” Moszkvában, Szijjártó Péter külügyminiszter pedig két hónapja vette át az orosz külügyminisztertől a Barátságért kitüntetést.

Habár Szombathelyen a volt honvédelmi miniszter, Hende Csaba a fideszes ellenfele, a kormánypárti politikus – Czeglédy Csaba szavai szerint – „nem mer megszólalni a témában”, mert egy erősen antikommunista beállítottságú városban nehéz lenne neki az oroszokat védenie. – Másrészről Szombathelyen mindenki tudja, hogy Orbán kirúgta a honvédelmi miniszteri székből, ezért nem áll neki katonai kérdéseket szakérteni – fogalmazott az ellenzéki jelölt.