DK: A Fidesz az egyik önkormányzat házasságkötő termében gyűjtött ajánlásokat

DK: A Fidesz az egyik önkormányzat házasságkötő termében gyűjtött ajánlásokat

Kovács József, a Fidesz jelöltje (Kovács József / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bejelentést tett a DK a helyi választási bizottságnál Békés megye 3. számú választókerületében, miután állítják: a Fidesz az egyik önkormányzat házasságkötő termében gyűjtötte az ajánlásokat.

A párt közleménye szerint Dr. Kovács József, a Fidesz jelöltje „nagy bajban lehet, ha már a képviselőjelöltté váláshoz szükséges ajánlásgyűjtéshez is törvényt kell sértenie. Az önkormányzat tulajdonában álló házasságkötő teremben történő ajánlásgyűjtés ugyanis törvénytelen, és megsérti az ajánlásgyűjtés alapvető szabályait”.



A Demokratikus Koalíció a törvénytelenség miatt bejelentést tett a helyi választási bizottságnál. – A DK és az egységes ellenzék közös országgyűlési képviselőjelöltje, Leel-Őssy Gábor egyúttal ma azt is megmutatja Dr. Kovács Józsefnek, hogy hogyan lehet törvényesen, minden szabályt maradéktalanul betartva összegyűjteni a szükséges ajánlásokat. A DK szerint az országnak éppen abból van elege, hogy a fideszes elit kiváltságosai azt hiszik, rájuk nem vonatkozik semmilyen szabály, ők bármit megtehetnek. Ezért fogja őket az ország április 3-án egyszer és mindenkorra leváltani – tették hozzá.

A választási eljárásról szóló törvény szerint valóban nem lehet ajánlásokat gyűjteni állami, helyi és nemzetiségi önkormányzati szervek hivatali helyiségében. Ugyanígy nem lehet munkahelyen munkaidőben, tömegközlekedési eszközön, felsőoktatási és köznevelési intézményben, a tulajdonos írásbeli hozzájárulás nélkül magánterületen, illetve a Magyar Honvédségnél és a központi államigazgatási szerveknél szolgálati viszonyban levő személytől a szolgálati helyén vagy szolgálati feladatának teljesítése közben.