11 idős beteg hunyt el

11 idős beteg hunyt el

Egy koronavírussal (sárga) erősen fertőzött emberi sejt (kék) (Fotó: National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), Egyesült Államok)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt 24 órában 11 idős beteg vesztette életét a járvánnyal összefüggésben – derül ki a koronavírusról tájékoztató kormányzati oldalról. Ezzel 351-re emelkedett itthon az áldozatok száma.

Újabb 37 beteget diagnosztizáltak, így már 3035 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. 1027 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 55-en vannak lélegeztetőgépen. A gyógyultak száma is emelkedett, eddig 630-an hagyhatták el az egészségügyi intézményeket.

Ahogy korábban már utaltak rá, hétfő reggeltől megváltozott az adatközlés. Ezentúl már külön-külön látható a fertőzöttek, elhunytak és gyógyultak száma Budapesten és Pest megyében, illetve az ország többi részén, ahogyan a honlapon olvasni, vidéken. Így az is kiderül, hogy az aktív fertőzöttek 63 százaléka, azaz 1290 ember, míg az elhunytak 79 százaléka, vagyis 276 személy budapesti vagy Pest megyei.

Mint ismert, mától kezdődik a védekezés második szakasza. Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont újraindul az élet. Megnyithatnak a boltok, az vendéglátóhelyek teraszai, az állatkertek és a fürdők is. Az egész országban kötelezővé vált azonban a boltokban és tömegközlekedési eszközökön az arc eltakarása, illetve továbbra is tartani kell a másfél méteres távolságot.

Címkék: koronavírus