13 iskolában és egy óvodában van rendkívüli szünet a koronavírus miatt

13 iskolában és egy óvodában van rendkívüli szünet a koronavírus miatt

Védőfelszerelést viselő nővér megméri egy érkező testhőmérsékletét a koronavírus-járvány idején a Honvédkórházban (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Három héttel a tanévkezdés után még nem robbant be a koronavírus-járvány az oktatási intézményekbe – írta a Magyar Nemzet néven megjelenő lap a mai számában az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) adatai alapján. Eszerint az ország több mint 13 ezer oktatási telephelye közül jelenleg 13 iskolában és egy óvodában van rendkívüli szünet a vírus miatt. Digitális munkarendre pedig mintegy 150 intézmény állt át, de zömében csak egy-egy osztály, nem az egész iskola.

A lap szerint a tárca felhívta a figyelmet arra, hogy a bevezetett rendelkezések ideiglenesek. Akad intézmény, amelybe visszatérhettek a tanulók. Mint írták, kedden például több mint egy tucat ilyen döntés született.

Emlékezetes, a kormány már a tanév kezdete óta többször is nyilvánvalóvá tette, hogy a márciusihoz hasonló országos iskolabezárás, illetve digitális átállás nem lesz. Ha valamelyik intézményben megjelenik a koronavírus, csak az érintett osztályt, csoportot vagy intézményt izolálják, máshol tovább folyik az oktatás.