140 létfontosságú cég van, amelynek irányítását akár át is veheti az állam

140 létfontosságú cég van, amelynek irányítását akár át is veheti az állam

Benkő Tibor honvédelmi miniszter sajtótájékoztatót tart a NATO 2019 június 27.-i értekezlete után (Fotó: (Magyar Hang/Arató László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megkezdte munkáját az az akciócsoport, amely a létfontosságú vállalatok működéséért felel.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter vezeti az akciócsoportot, a feladatuk pedig azokat a szolgáltató- és gyártókapacitásokat, közlekedési, energetikai, gyógyszeripari cégeket biztosítani, amelyek működése létfontosságú a rendkívüli járványhelyzetben Magyarországon. Szabó István, a honvédelmi tárca államtitkára – az MTI beszámolója szerint – azt mondta, hogy csaknem 140 létfontosságú szolgáltató céget, gyártókapacitást azonosítottak. Amennyiben szükséges, ezek irányítását a helyszínre települő honvédelmi törzsek veszik át.

Az államtitkár arról is beszámolt, hogy fokozott figyelmet fordítanak a honvédséghez tartozó valamennyi egészségügyi intézmény biztonságára a vírusfertőzés terjedésének megelőzése érdekében. A Honvédkórházban már korábban úgynevezett egykapus beléptetést vezettek be. Ez azt jelenti, hogy a sürgősségi ellátást biztosító személyzeten kívül mindenki csak egy kapun léphet be, azt követően, hogy testhőmérésen esik át, lefertőtleníti a kezét, illetve kitölt egy a fertőzés kockázatát felmérő kérdőívet.