16 milliárdból kezd kampányba az oltásellenesség ellen a kormány

16 milliárdból kezd kampányba az oltásellenesség ellen a kormány

„Az oltás életet ment” kormányzati plakát Budapesten (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Legalább 16 milliárd forintból kell Rogán Antalnak, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjének levezényelni a legújabb, az oltásellenesség kockázatairól szóló kormányzati kampányt. A tájékoztató akciót már szerdán bejelentették, a legfrissebb Magyar Közlönyből derült ki, hogy mennyibe is fog kerülni.

Az Orbán Viktor által aláírt kormányhatározat szerint a kampány a következők miatt szükséges:

  • A koronavírus-világjárvány idején kiemelten fontos az állampolgárok széles körű, azonnali és intenzív tájékoztatása
  • A járvány leküzdésében elsődleges szerepet játszanak a rendelkezésre álló védőoltások
  • Az oltással kapcsolatos tájékoztató kampányok érdemben hozzájárulnak az oltási program eredményességéhez
  • A beadott oltások számának növelése, így a lehető legnagyobb védettség elérése elsődleges kormányzati cél

Éppen ezért Rogán Antalnak, a miniszterelnöknek kabinetfőnökének kell gondoskodnia arról, hogy a magyar emberek egészségének védelme érdekében szükséges minél szélesebb körű kormányzati tájékoztató kampány induljon „legalább 16 000 000 000 forint értékben”. Ebben felhívják a figyelmet az oltás szükségességére, valamint a mielőbbi regisztrációra.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ még szerdán közölte, hogy a jelenleg is országszerte látható jellegzetes kormányzati plakátok mellett a kormány újabb figyelemfelhívó akciót indít. Ebben az oltásellenes megnyilvánulások kockázataira hívja fel a figyelmet.

Kormánypárti politikusok, köztük Orbán Viktor miniszterelnök is számos alkalommal állította azt, hogy az ellenzék oltásellenes.