18 éves, alapbetegséggel küzdő fiatal is a járvány áldozatai között

18 éves, alapbetegséggel küzdő fiatal is a járvány áldozatai között

Fotó: Unsplash/Prateek Gautam

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szomorú tény, hogy egy 18 éves, akut leukémiában szenvedő férfi, egy 27 éves Down-kóros férfi és egy 38 éves magasvérnyomás-betegséggel rendelkező férfi is elhunyt az elmúlt 24 órában – derül ki az operatív törzs honlapjáról. A fiatalabb áldozatok között volt egy 42 éves férfi is, neki akut myeloid leukémiája volt, illetve egy 47 éves férfi, aki májzsugorban szenvedett.

Ugyan a vírus általában főleg az idősebb korosztályt érinti, ám a fiatalabb korosztály esetén is szükséges az elővigyázatosság, főleg alapbetegség esetén.

Hétfőn 151 új elhunytja volt a járványnak, ami azt jelenti, már zsinórban harmadik napja van 150 felett az elhunytak száma. A vasárnapi rekordot jelentő 6189 új fertőzött után ugyanakkor hétfőn csak 5595-öt találtak, és valamivel csökkent az aktív fertőzöttek száma is (közel háromezer fővel).

Kemenesi Gábor virológus vasárnap ugyanakkor arra figyelmeztetett, ne csak kövessük a járványügyi védelmi intézkedéseket, de inkább teljesítsük is túl őket.