Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Vakcinainfó lapunknak: Az is megkaphatja a vakcinát, aki nem regisztrál az oltásra

Szerző: | 2021. január 15., 14:12 | Belföld

Bedros J. Róbert, az országos kórházfőparancsnok helyettese, főigazgató készül, hogy beadja Müller Cecília országos tiszti főorvosnak a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját Budapesten a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban 2021. január 13-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több olvasónk jelezte, hogy a vakcinával kapcsolatos központi ügyfélszolgálattól azt a tájékoztatást kapták, hogy akkor is megkaphatják az oltást, ha nem regisztrálnak a vakcinára.

HIRDETÉS - AIP

Munkatársunk érdeklődésére ugyanezt mondták el, vagyis, hogy a regisztráció elmulasztása senkit sem zár ki az oltás felvételéből. Mindenképpen ajánlott, de nem feltétele a vakcinának

– tájékoztattak. Ez ellentmond annak, amit a koronavírus sajtóközpont korábban a Hvg-nek írt. Múlt heti álláspontjuk szerint az előzetes regisztráció valóban feltétele a koronavírus elleni oltás beadásának. Válaszukban ezt azzal magyarázzák, hogy az oltás önkéntes, ezért mindenkinek jeleznie kell, ha kéri az oltást.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

„Aki nem regisztrál, az önmagát zárja ki az oltandók köréből, mivel nem jelzi oltási igényét, így a népegészségügynek nem juthat tudomására ilyen irányú igénye. Oltásra időpontot azok kaphatnak, akik kérik ezt” – írta korábban Kelemen Erzsébet, helyettes fővárosi és megyei tiszti főorvos a 444 által nyilvánosságra hozott levelében.

És Rogán Antal is arról beszélt, hogy aki nem regisztrál, az „hátrébb kerül a sorban”. A miniszter álláspontja azért is fontos, hiszen az általa vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda kezeli a vakcinainfo.gov.hu oldalt, ahol jelentkezni lehet a védőoltásért.

Utóbbi miatt vizsgálatot indított az adatvédelmi hatóság, de nem tartják aggályosnak azt a rendszert, hogy a vakcinára való regisztráció során amennyiben valaki folyamatos kapcsolattartást szeretne a kormányzattal, a Miniszterelnöki Kabinetirodához kerüljenek az adatai. Ezt Péterfalvi Attila, a hatóság elnöke mondta a Népszavának adott interjújában.

 – Megnyugtathatom, hogy sem Rogán Antal, sem más illetéktelenek nem nézegethetik senkinek az egészségügyi adatait – fogalmazott Péterfalvi, hozzátéve, hogy csak a konzultációt igénylők neve és kapcsolattartási adatai kerülnek a kabinetirodához.

Az ügyben kérdésekkel fordultunk az operatív törzshöz. Ha netán válaszolnának, frissíteni fogjuk a cikket.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: regisztráció, Rogán Antal, vakcina


Olcsóbb lesz a Bubi

Olcsóbb lesz a Bubi

Megfizethető díjakkal, megszűnő kaucióval, rugalmas, percalapú számlázással készül a megújuló Mol Bubi közbringarendszer, a havi és éves bérletek árai a felére csökkennek.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest