Még Orbánnál is jobban keres Palkovics

Még Orbánnál is jobban keres Palkovics

Palkovics László volt technológiai és ipari miniszter a győri Széchenyi István Egyetemen. (Fotó: Szijjártó Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem elégedett meg a havi ötmilliós cégvezetői fizetéssel, és január óta még egy állami vállalat ügyvezetőjeként is felvesz csaknem hárommillió forintos díjazást a számos egyéb pozícióval is kitüntetett Palkovics László – írja a 24.hu. A portál szerint nem az egykori innovációs és technológiai miniszter az egyedüli, aki nagyon sokat keres, ugyanis nyolc állami vállalat biztosan az engedélyezett legmagasabb bért folyósítja a vezetőjének.

A mamutcégek közül a 23 ezer főt foglalkoztató Magyar Postánál és a 17 ezer dolgozót mozgató MÁV-nál is havi bruttó ötmillió forintot vihet haza a vezérigazgató, a korábban Lázár János mellett dolgozó Balczó Barnabás, illetve Pafféri Zoltán. Ötmilliós alapbér jár a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt vezető Lakner Zsuzsának, a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatójának, Sipos-Tompa Leventének, az MVM vezérigazgatójának, Mátrai Károlynak, valamint a Szerencsejáték Zrt. első emberének, Mager Andrea egykori tárca nélküli miniszternek is (aki emellett tagja a 30 százalékban állami tulajdonú Magyar Bankholding igazgatóságának).

A 24.hu gyűjtése szerint Palkovics László az N7 Holding Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt. vezérigazgatójaként visz haza ötmillió forintot. A volt miniszter az – 52 milliárd forintból kiépített zalai tesztpálya felett diszponáló – Autóipari Próbapálya Zala Kft. ügyvezetője is, ezért a tisztségért azonban eleinte nem vett föl díjazást. Ám a portál azt írja, hamar meggondolta magát, és ez év január óta innen is hozzájut havi 2 millió 750 ezer forinthoz. Ezzel minden bizonnyal a legjobban kereső állami menedzser lett, még úgy is, hogy nem tudni, a győri Széchenyi István Egyetemet működtető alapítvány kuratóriumi elnöki posztját mennyiért tölti be, az intézmény honlapján ugyanis a vonatkozó menüpont nem vezet sehová. Palkovics vezeti továbbá az alapítvány mellett létrehozott vagyonkezelő holdingot is, valamint ő a Rába Járműipari Holding Nyrt. felügyelőbizottságának az elnöke is (a rendelkezésre álló, 2022-es adatok alapján) nagyjából 700 ezer forintos fizetésért.