30 elbocsátott tanár nevét fújták fel a Belügyminisztérium elé a járdára

30 elbocsátott tanár nevét fújták fel a Belügyminisztérium elé a járdára

A Momentum akciója a Belügyminisztérium előtt (Forrás: Momentum Mozgalom/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Oktatás sírásói, elüldöztétek a tanárainkat” – ezt a feliratot és 30 elbocsátott tanár nevét fújta fel a Belügyminisztérium épülete elé a Momentum két országgyűlési képviselője és több aktivistája hétfőn reggel. Az akcióról készített felvételen az is látszik, hogy a helyszínen lévő rendőrök igazoltatták az érintetteket, így Tóth Endre és Lőcsei Lajos parlamenti képviselőt is.

Tóth Endre azt mondta, hogy Pintér Sándornak így amikor megérkezik a munkahelyére, át kell lépnie az érintett tanárokon, „ahogy a való életben is átlépett rajtuk”. A tárcavezetőt egyúttal a valaha volt legrosszabb oktatásért felelős miniszterként jellemezte. Felháborítónak nevezte azt is, hogy a kormány nem akarja érdemben emelni a pedagógusbéreket. – A vágtázó infláció a pedagógusok bérét is felfalta, csökkent a reálbérük. Ilyen körülmények között nem csoda, hogy több ezer pedagógus adta be a felmondását. Pintér Sándor alatt tönkrement az oktatás, már alig van szakos pedagógus. Ez Pintér Sándor és Orbán Viktor felelőssége – fogalmazott. Lőcsei Lajos azt tette hozzá, hogy ma, ha valaki tanulni akar, azért fizetnie kell ugyanúgy, mint annak, aki gyógyulni akar, azért is fizetni kell. – Pintér Sándor és Orbán Viktor bűne hatalmas, elzálogosították a magyarok jövőjét – fűzte hozzá.