50 ezerért kínálta az oltás nélküli védettségi igazolványt egy szabolcsi háziorvos

50 ezerért kínálta az oltás nélküli védettségi igazolványt egy szabolcsi háziorvos

A védettségi igazolványhoz szükséges igazolást pénzért kínáló orvos elfogása (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus elleni védőoltás beadása nélkül is beoltottként rögzítette egyes pácienseit egy szabolcsi háziorvos. Persze nem ingyen, mindezért ugyanis a segítőjével közösen 50 ezer forintot kért.

A police.hu oldalon számolt be a rendőrség arról, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján folytat nyomozást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság egy 54 éves háziorvos és 25 éves segítője ellen. A megalapozott gyanú szerint ugyanis az elmúlt hónapokban olyan embereket juttattak védettségi igazolványhoz, akik nem kaptak koronavírus elleni védőoltást.

A nyomozás adatai szerint a segítő toborozta azokat, akik nem akarták beoltatni magukat Covid ellen, de hozzá akartak jutni a védettségi igazolványhoz. A háziorvos előzetes egyeztetést követően személyesen fogadta a jelentkezőket a rendelőjében, ahol beoltottként rögzítette őket az egészségügyi adatbázisban, így jogosulttá váltak a védettségi igazolványra. Mindezért cserébe az orvos és segítője személyenként 50 ezer forintot kért, a pénzt aztán elosztottak egymás között. 

A szabolcsi nyomozók a Jonatán Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak segítségével az orvos rendelőjében fogták el a háziorvost és segítőjét csütörtökön. Mindkét férfit vesztegetés, valamint védettségi igazolással való visszaélés megalapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A beszámolóból az nem derült ki, hogy mennyi embert juttathattak így plasztikkártyához. A rendőrség ugyanakkor azt kiemelte, hogy amennyiben a bíróság megállapítja bűnösségüket, úgy akár 12 évi szabadságvesztéssel is büntethetők.