A budakeszi könyvtárban dolgozza le büntetését Szél Bernadett

A budakeszi könyvtárban dolgozza le büntetését Szél Bernadett

Szél Bernadett (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Noha Szél Bernadett független országgyűlési képviselő az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben szerette volna közmunkában ledolgozni a dudálós tüntetésért kapott büntetését, végül a budakeszi könyvtárban segédmunkásként állt munkába – számolt be a közösségi oldalán.

Felidézte, azért kérte a kormányhivataltól, hogy a koronavírusos betegeket ellátó Korányi-kórházba kerüljön, mert ott takarítóként hasznát vehették volna a munkaerejének a járvány idején. Kérését azonban elutasították, a képviselő úgy tudja, meg sem kérdezték az intézményt.

Arról is írt, hogy várták őt a Magyar Evangéliumi Testvérközösség budaörsi idősek otthonában, ahol szintén tudtak volna számára munkát kínálni, de a kormányhivatal nem engedte, hogy akár csak részben ott dolgozza le a büntetését, mondván Iványi Gáborék közössége nem kisegyház, ezért nem mehetek oda.

Mivel azonban a budakeszi könyvtár szerepelt a hivatal regiszterében, így segédkönyvtárosnak szegődött. A bejegyzése szerint ma jelentkezett a helyi művelődési házban található intézményben, beszámolója alapján a helytörténeti anyagok dokumentálásától kezdve a fertőtlenítésig több feladatot fog végezni. Azt is írta, hogy heti négy órát fog ott dolgozni, mert mellette a képviselői munkáját is ellátja.

Szél Bernadett Hadházy Ákos társaságában 2020 tavaszán több alkalommal szervezett dudálásos tüntetést a kórházi ágyak kiürítése miatt. A tüntetések rendőri intézkedésekkel értek véget. A független képviselőket ezért büntették meg, Szél 250 ezer forintos büntetést kapott. Később azonban csökkentették a büntetést 100 ezer forintra, amely 120 óra közmunkával vagy 20 nap elzárással is kiváltható.

Szél már korábban bejelentette, hogy közmunkában dolgozza le a büntetését. Álláspontja szerint ugyanis semmilyen bűnt nem követt el azzal, hogy kiállt azért, amiben hisz és azokért, akiket – megfogalmazása szerint – a miniszter cserben hagyott.

Szél Bernadett mellett Hadházy Ákos is közmunkával dolgozza le a dudálós tüntetés miatt kapott bírságot. A független képviselőt május elején egy szekszárdi katolikus iskola három hektáros tankertészetébe küldték, ahol napszámosként rója le büntetését.