A Duna TV egykori székházában működhet az SZFE februártól

A Duna TV egykori székházában működhet az SZFE februártól

A színművészeti egyetem hallgatóinak sajtótájékoztatója az SZFE előtt (Fotó: Magyar Hang/Malatinszky Dávid)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy szerdai kormányhatározat a Színház-és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) fenntartó alapítvány vagyonkezelésébe adta a Budapest I. kerületében található épületet, amely korábban a Duna TV, azelőtt pedig a Nikex külkereskedelmi vállalat székháza volt – vette észre az Index. A portál szerint ebből úgy tűnik, hogy a mostani campusra már nem fognak tudni visszatérni az azt korábban elfoglalva tartó hallgatók, a szerdai kormányhatározat legalábbis ezt támasztja alá. 

Vidnyánszky Attila, az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke már korábban utalt arra az Inforádiónak adott interjújában, hogy az oktatás február 1-jétől kezdődik az új helyszínen, ahol már elindult a felújítás. A Budapest I. kerületében található épület 2011-ig a Duna TV székháza volt, azelőtt pedig a Nikex (Magyar Nehézipari Külkereskedelmi Vállalat) székhelye.

A Mészáros utca 48–54. alatt található épület állami tulajdonban van, a mostani kormányhatározat arról rendelkezik, hogy az épület versenyeztetés nélkül kerül a Vidnyánszky-féle alapítvány vagyonkezelésébe, hogy innentől az egyetem használhassa az új campus felépüléséig.

Az egyetem Vas utcai épületét már korábban kiürítették a járványhelyzet miatt, így fizikai értelemben már nem tartják azt elfoglalva a hallgatók, de tovább folytatják a tiltakozást az ellen, hogy érdemi egyeztetés nélkül adta a kormány a Vidnyánszky Attila vezette alapítvány fenntartásába az egyetemet.