A honvédségnél majdnem 100 százalékos az átoltottság

A honvédségnél majdnem 100 százalékos az átoltottság

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök megtekinti a honvédség őszi hadgyakorlatát a hajmáskéri Központi Gyakorló- és Lőtéren 2021. szeptember 30-án (Fotó: MTI/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csaknem 100 százalékos az átoltottság a Magyar Honvédségnél – ez derül ki a honvedelem.hu cikkéből. Mint írták, a katonák körében 99 százalék, míg a honvédelmi alkalmazottaknál 98 százalék kapott már koronavírus elleni vakcinát.

A cikk felidézte, hogy a honvédségnél 2021. december elsejéig kellett kérni legalább az első védőoltást. Azoknál, akik ezt nem tették meg és a mentességüket sem tudták igazolni, 2022. január elsejétől fizetés nélküli szabadságot rendelnek el, ezzel együtt a Magyar Honvédség rendelkezési állományába kerülnek. Erről a hivatalos tájékoztatást valamennyi érintett megkapta. Amennyiben valaki az illetmény nélküli szabadság ideje alatt a védőoltást mégis felveszi és ezt tényszerűen igazolja, akkor megszűnik az illetmény nélküli szabadság.

Korábban az RTL Klub Híradója számolt be arról, hogy csak akkor jár a hathavi bérnek megfelelő fegyverpénz a katonáknak is – illetve a rendőröknek és a büntetés-végrehajtásban dolgozóknak – ha január 31-ig beoltatják magukat.