A János kórház kardiológiája nem tudja ellátni a II. kerületi betegeket

A János kórház kardiológiája nem tudja ellátni a II. kerületi betegeket

A Szent János Kórház (Fotó: György Zsombor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyorsan még az ünnepek előtt bejelentette az Észak-budai Szent János Centrumkórház Kardiológiai Osztálya, hogy a jövőben nem tudja ellátni a II. kerületi betegeket. Legalábbis 2024. november 30-ig a Kardiológiai Osztály a minimumfeltételek részleges- és átmeneti hiánya miatt nem tudja ellátni a II. kerületi lakosságot, a meglévő 36 fekvőbeteg ágyat 18-ra kénytelen csökkenteni – írta meg Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő szombati Facebook-posztjában, amelyhez melléklete is az erről szóló határozatot.

Hozzátette: a Kardiológiai Osztály a honlapja szerint eredetileg 48 ággyal működött, ebből maradt 18 ágy. Az Észak-budai Szent János Centrumkórház egy centrumkórház, azaz olyan irányítói jogkörökkel rendelkezik, mint egy megyei intézmény, mégsem tudja ellátnia feladatát. Vezetőjét a legutóbbi menesztési hullámmal nem rúgták ki, maradt az intézmény élén. További érdekesség, hogy az Excel táblák bajnoka a jelenlegi egészségügyért felelős államtitkár Takács Péter a Szent János Kórháznak volt főigazgatója – írta Kunetz Zsombor.

A Népegészségügyi Központ helyette a IX. kerületi Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetet, a VIII. kerületi Semmelweis Egyetem Klinikai Központot és a XIV. kerületi Uzsoki Utcai Kórházat jeölte ki a II. kerületi betegeknek. A határozatból az is kiderült, hogy a János kórház december 21-én jelentette be, hogy nem tudja ellátni a betegeket.