A Kárpátiát kérték fel, hogy dalt írjon a tatai páncélosoknak

A Kárpátiát kérték fel, hogy dalt írjon  a tatai páncélosoknak

Az első négy Leopard 2A4HU típusú harckocsi egyike az ünnepélyes átadás keretében tartott bemutatón a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájában 2020. július 24-én (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Kárpátia zenekar még márciusban kapott felkérést a tatai páncélosoktól, hogy írjunk egy indulót – ez jelent meg az együttes Facebook oldalán, amelyről a Magyar Nemzet is beszámolt.

Mint írták, a júliusi időzítése ennek a dalnak nem is jöhetett volna jobban, hiszen most kapták meg a Leopárd 2A4 harckocsik első darabjait, amiket pár éven belül még negyven Leopárd 2A7 követ. – Szerencsénk volt ezeket a nagymacskákat megcsodálni, hallgatni, ahogy feldübörögnek, nekiindulnak ... Durva – közölte az együttes. Azt is kiemelték, hogy a zenekar „mindig is katonaság párti volt” és örülnek a haderő fejlesztésnek.

A Kárpátiát korábban a Jobbikhoz kötötték, a legutóbbi választási kampányban ugyanakkor hitet tett a kormány mellett. Ezt jól mutatta, hogy Egyszerűen senkik vagytok címmel adott ki egy meglehetősen egyszerű kis dalocskát, az ellenzék képviselőit gyalázva.