A kormány már készül Orbán Viktor március 15-i beszédére

A kormány már készül Orbán Viktor március 15-i beszédére

A Békemenet résztvevői a Kálvin térnél október 23-án (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megtartotta első ülését a március 15-i nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs, melyben több mint 20 különböző szervezet képviselteti magát – ezt Kovács Zoltán közölte a Facebook oldalán. Tájékoztatása szerint az ünnepi előkészületek a megfelelő ütemben zajlanak és minden adott ahhoz, hogy idén is méltóképp emlékezhessünk meg a márciusi ifjakról.

A hosszú hétvégére való tekintettel idén már március 12-én elkezdődnek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapjára tervezett programok: a Múzeumkertben koncertek és gasztrovásár, a budai Várban és a Várkert Bazárban pedig családi programokkal és ingyenes kiállításokkal várják az érdeklődőket.

A tavalyi október 23-i ünnephez hasonlóan a szervezők kérésére ezúttal is csatlakozik majd a Békemenet a díszünnepséghez. Orbán Viktor miniszterelnök a délutáni órákban a Kossuth téren mond beszédet, várhatóan ide fog beérkezni a Békemenet is. 

Az egyébként már korábban kiderült, hogy idén mégsem indul el Budapestre idén az a lengyel különvonat, amivel a március 15-i Békemenetre utaztak volna lengyel résztvevők. A hagyományossá vált utazást szervező Gazety Polskiej Klub Facebook-oldalán ezt azzal indokolták, hogy a szervezők inkább az ukrán menekülteknek ajánlják fel a bérelt vonatot, és otthon tartottak Békemenetet, Ukrajna megtámadása ellen tiltakozva.

Azt is lehet már tudni, hogy az ellenzék március 15-én délután három órától a Műegyetem rakparton tart „kormányváltó nagygyűlést”. – Március 15-én, a magyar szabadság napján megmutathatjuk: sokan vagyunk, és a szabadságvágyunk, a bátorságunk sokkal nagyobb erő, mint a hatalom megannyi gonosz trükkje, végtelen cinizmusa, százmilliárdos hazug propagandagépe – olvasható a meghívóban.