A koronavírus miatt átáll a távoktatásra a Miskolci Egyetem

A koronavírus miatt átáll a távoktatásra a Miskolci Egyetem

Fotó: Miskolci Egyetem

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

–  November 9-től távoktatásra áll át egyetemünk – jelentette be közösségi oldalán a Miskolci Egyetem szerdán mellékelve az erről szóló rektori utasítást is. Ebben azt írja Horváth Zuita rektor, az egyetem jelen utasítás hatályba lépésétől átáll a távoktatásra, így minden oktatással kapcsolatos tevékenységet (előadások, gyakorlatok, konzultációk) lehetőség szerint online formában kell teljesíteni.

Amennyiben az online oktatás nem biztosítható, úgy az oktató kérésére a dékán engedélyezheti a rektor egyidejű tájékoztatása mellett a jelenléti oktatást. Továbbá az egyetemi óra keretében szervezett sportfoglalkozások szünetelnek, a hallgatói hiányzásokat a jelen utasításban foglalt időtartamra vonatkozóan igazoltnak kell tekinteni. Ezen felül a rektor megtiltotta minden egyetemi rendezvény megtartását.

Ami a kollégiumokat illeti, ott a hallgatók akkor jogosultak tartózkodni, ha egészségesek, tüneteket nem tapasztalnak, ha pedig megbetegednek, akkor kötelesek erről haladéktalan jelzést küldeni és intézkedésig a kijelölt helyen tartózkodni.

A vizsgaidőszakban lebonyolított vizsgák esetén ugyanakkor alkalmazható a személyes jelenlét, amennyiben az oktatási egység a járványügyi intézkedések kiemelt betartását biztosítani tudja. A távoktatással kapcsolatos rendelkezések – eltérő tartalmú utasítás hiányában – az oktatási félév végéig, 2021. január hó 31. napjáig maradnak hatályban.

Tény, a vírus Miskolcon is jelen van, például Veres Pál polgármesterről kedden derült ki, hogy fertőzött.