A koronavírus-törvény meghosszabbításáról szavaz a parlament

A koronavírus-törvény meghosszabbításáról szavaz a parlament

Üres kormánypárti padsorok az Országgyűlés rendkívüli ülésén február 1-jén (Fotó: Tordai Bence Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Országgyűlés kedden szavaz a koronavírus-törvény hatályának meghosszabbításáról – írja emlékeztetőjében az MTI. A parlament aktuális ülésének második napja reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal indul, amit határozathozatalok követnek.

A képviselők ekkor fogadhatják el a kabinet azon javaslatát, amely a Ház őszi ülésszakának első ülésnapját követő 15. napig meghosszabbítaná a koronavírus-törvény hatályát, hogy a veszélyhelyzeti kormányrendeletek továbbra is érvényben maradhassanak. A határozathozatalok során döntés várható az idei költségvetés módosításáról, valamint a köznevelést és a felsőoktatást érintő változtatásokról is.

Az ülésnap további részében négy általános vitát bonyolítanak le. Terítékre kerül például az egyszülős családok életkörülményeinek javításáról szóló kormányzati előterjesztés, valamint a kabinet adómódosítási előterjesztése. Az Országgyűlés ezt követően szerdától péntekig a 2022-es költségvetési javaslatot tárgyalja összesen 30 órás időkeretben.