A leendő győri polgármester szabadságra küldené az újraszámolást kiharcoló Dézsi Csabát

A leendő győri polgármester szabadságra küldené az újraszámolást kiharcoló Dézsi Csabát

Pintér Bence

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újraszámolják hét győri választókörben a szavazatokat, miután a területi választási iroda helyt adott a polgármesteri tisztségért folyó versenyben alulmaradt Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) jelenlegi városvezető fellebbezésének.

Pintér Bence (Tiszta Szívvel a Városért Egyesület), a választáson szűken, 440 szavazattal kapott többet, mint Dézsi. A megválasztott polgármester lapunk érdeklődésére arról beszélt, hogy a szóban forgó hét választókörben összesen lényegesen kevesebb érvénytelen szavazat volt, mint amekkora különbség kialakult közte és Dézsi Csaba András között, vagyis nem számít arra, hogy érdemben befolyásolná az eredményt. – Ez Dézsi Csaba András egójáról szól, és arról, hogy nem tudja elengedni a történteket, hogy kikapott a választáson. Itt az ideje, hogy kivegye a szabadságát, és hagyja, hogy a kollégái, a párttársai és mi összerakjuk, hogy hogyan fogunk működni – mondta az újdonsült politikus.

Az újraszámolásra hétfőn kerül majd sor. A Kisalfold.hu regionális hírportál azt írta, hogy a 13-as, 16-os, 18-as, 30-as, 32-es, 53-as és 54-es választókörben leadott voksokat számolják újra.

Mint arról beszámoltunk, Pintér Bence 18 297 voksot szerzett a vasárnapi választáson, ezzel ő lett a győztes. Alig maradt le tőle a regnáló városvezető, Dézsi Csaba András, aki 17 857 szavazatot kapott. Győrben az egyéni körzeteket egy kivételével a kormánypárt jelöltjei nyerték, így a közgyűlésben összesen 14 Fidesz–KDNP-s, 3 TSZV–LMP–Zöldek–Momentum–MSZ-s, 2 Borkaival Közösen a Jövőnkért-, 1 Szentiváni Civilek- és 1 Civilek Győrért-képviselővel kell együtt dolgoznia Pintér Bencének.