Fojtogatás, rugdosás, zúzódások – brutális szombathelyi iskolai bántalmazásról számolt be a Nyugat.hu

Fojtogatás, rugdosás, zúzódások – brutális szombathelyi iskolai bántalmazásról számolt be a Nyugat.hu

Üres tanterem (Fotó: MTI /Vajda János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rendszeresen bántalmaztak egy első osztályos kislányt a szombathelyi Gothard-iskolában – számolt be a Nyugat.hu. A portálnak a kislány édesanyja megerősítette a történetet, és később az osztályba járó gyerekek szülei kérték őket: hozzák nyilvánosságra az esetet.

Egy első osztályos kislányt szeptembertől fogva rendszeresen bántalmazott testileg és lelkileg három kislány osztálytársa a szombathelyi Gothard-iskolában – számolt be a Nyugat.hu. A helyi hírportál úgy értesült: a gyermeket  csúfolták, lökdösték, és elvették az ennivalóját. Volt, hogy gyomorszájon vágták a mosdóban, megrugdosták, legutóbb pedig egyikük fojtogatta. A fojtogatás után kórházba is került, de a rugdosás után is jártak vele a szülők a szombathelyi kórház sürgősségi osztályán, mert bordazúzódása lett. Mindezt a tanuló édesanyja megerősítette a lapnak. A gyermek pszichológushoz jár, akinek a javaslatára másik iskolába íratják a jövő tanévtől.

Az üggyel kapcsolatban a Nyugat.hu megkereste az iskolát és a Szombathelyi Tankerületi Központot is. Takácsné dr. Pálhegyi Beáta szakmai vezető, tankerületi igazgatóhelyettes válaszában azt írta, a kialakult helyzet mielőbbi megnyugtató rendezése érdekében az iskola vezetői többször találkoztak az érintett szülőkkel. Egyidejűleg értesítették a gyermekjóléti szolgálatot is. Az osztályfőnök folyamatosan tájékoztatta az iskola vezetőségét, emellett a szülőkkel is végig tartotta a kapcsolatot.

A sajtómegkeresés után a Nyugat.hu cikke szerint rendkívüli szülői értekezletet tartottak az iskolában, és bár ezután a lapot eredetileg megkereső szülő azt kérte: ne publikálják a cikket, az osztályba járó gyerekek szülei levélben fordultak a szerkesztőséghez, azt kérve, hogy a történetet hozzák nyilvánosságra, mert szerintük nem született a szülői értekezleten megnyugtató megoldás a problémára.

A lapnak Kránitzné Réthy Anna, a szombathelyi Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat Család- és Gyermekjóléti Központjának vezetője arról beszélt a cikkben: az elmúlt két-három évben sajnos megnövekedett az iskolai bántalmazások száma, és egyre fiatalabb korban jelenik meg az agresszió a gyerekek között, akár már a kisiskolásoknál is.