A nácizásra gerinctelenséggel válaszoló jobbikos Szilágyi Györgyöt kizárták a parlamenti ülésről – videóval

A nácizásra gerinctelenséggel válaszoló jobbikos Szilágyi Györgyöt kizárták a parlamenti ülésről  – videóval

Szilágyi György, a Jobbik szóvivője (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szóváltás alakult ki csütörtök délelőtt a parlamentben a KDNP-s Nacsa Lőrinc és a jobbikos Szilágyi György között. A levezető elnök kizárta a parlamenti ülésről a jobbikos Szilágyi Györgyöt, mert felszólalásában gerinctelen hazudozónak nevezte a KDNP-s képviselőt. Ezt megelőzően Nacsa Lőrinc nácinak és abból „átvedlett” kommunistának titulálta az ellenzéki képviselőt. A szintén KDNP-s ülésvezető elnök, Latorcai János a kettő közül érdekes módon Szilágyi minősítését találta megengedhetetlennek.

A történtekről „Diktatúra a parlamentben!” felkiáltással videót posztolt Facebook-oldalán Szilágyi György. A videó alapján a kereszténydemokrata Nacsa Lőrinc felszólalásában azt mondta: „ön egy év alatt próbált náciból egyébként kommunistává vedleni”. Szilágyi ugyanis Orbán Viktor miniszterelnök liberális múltját firtatta.

„Az országgyűlés egyik leggerinctelenebb, leghazudozóbb képviselője engem ne nevezzen nácinak” – válaszolta erre Szilágyi, amiért aztán az ülésvezető elnök kizárta. Latorcai János közölte: „aki személyében így megsérti a képviselőtársát, az alkalmatlan arra, hogy ebben a házban szót kapjon.”

https://www.facebook.com/szilagyi.gy.jobbik/videos/748771192386009