A rezsim politikai machinációról osztott meg két példát Magyar Péter

A rezsim politikai machinációról osztott meg két példát Magyar Péter

Magyar Péter a Partizán műsorában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét Facebook-bejegyzésben ostorozta az Orbán-rezsim működését a kegyelmi botrány miatt a közélettől visszavonuló Varga Judit igazságügyi miniszter volt férje. A NER-es körökben otthonosan mozgó, Gulyás Gergely miniszterrel elmondása szerint eddig jó baráti viszonyt ápoló Magyar Péter szerda esti posztját úgy kezdte: „Nem nagy dolog, csak az órámmal kapcsolatos milliókért hirdetett megafonos lejárató posztok kapcsán jutott eszembe két történet arról, hogy milyen is a rendszer emberi (vagy embertelen) arca kicsiben.”

Az első történet szerint „2020 márciusában a covid járvány legnehezebb napjaiban a családunkkal nyilvánosan felajánlottunk félmillió forintot a Szent László Kórház dolgozóit támogató alapítványnak”. Magyar szerint azért tették nyilvánosan, hogy minél több ember kövesse a példájukat, kifejezve az egészségügyi dolgozók felé a szolidaritásunkat. „A kórház visszajelzése szerint jelentős adományokat kaptak ezt követően. Pár órának se kellett eltelnie és érkezett a telefon az eddig már sokszor felemlegetett személytől, hogy ezt hogy mertük megtenni, ez politikai öngyilkosság, mert ezzel azt üzenjük a közvéleménynek, hogy a kórházakban nincs elég forrás. Mert ugye van…” – írta.

A másik talán még ennél is „tanulságosabb”. – Az ukrán háború kitörésekor szintén felajánlottunk félmillió forintot az egyik segélyszervezetnek és befogadtunk egy kárpátaljai menekült családot a házunkban lévő üres lakásba. Itt is érkezett a telefon, hogy ezt hogy képzeljük előzetes egyeztetés nélkül – írta Magyar Péter. Elmondása szerint ekkor azonban jött egy váratlannak tűnő csavar. „Majd egy óra múlva ismét csengett a telefon, hogy ha már így alakult, akkor elhoznák egy forgatócsoporttal miniszterelnök urat, hogy készítsenek egy FB videót arról, hogy elbeszélget a családdal. Amikor a családnak ezt jeleztem, egy óra sem telt el és összecsomagoltak, mondván, hogy nem akarnak videókon szerepelni és az otthon maradt családtagjaikat veszélyeztetni. Nagyon szégyelltem magam, hogy egyáltalán felvetettem a dolgot.”

– Hát, így működik (vagy nem működik) kicsiben a politikai mahináció/kommunikáció… – zárta legújabb bejegyzését Magyar Péter. A Diákhitel Központ korábbi vezetője a kegyelmi ügy miatt lemondó Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit lemondása után jelezte, minden állami cégben betöltött pozíciójáról lemond. Azóta nagyon keményen beleállt a rendszer kritikájába. A Partizánnak adott interjúja lassan 1,8 millió megtekintésnél jár a YouTube-on.