A Ryanair a honlapján jelzi, hamis állításokat közölt a kormánypárti Magyar Nemzet

A Ryanair a honlapján jelzi, hamis állításokat közölt a kormánypárti Magyar Nemzet

(Forrás: Ryanair.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Folytatódik a kormány és a Ryanair konfliktusa, a légitársaság a honlapján jelzi, valótlan állításokat közölt róluk a kormánypárti Magyar Nemzet – vette észre a 444. A légitársaság azután veszett össze a kormánnyal, hogy az rájuk is kivetette az extraprofit-adót, ami miatt Ryanair a július 1. után utazó utasoktól plusz 3900 forintot szedett be, akkor is, ha ők már korábban megvásárolták a jegyüket.

 

A cég honlapján megjelent angol nyelvű szöveg magyar fordítása az alábbi: „Hamis állításokat közölt a Magyar Nemzet - A július 1. után utazó Ryainair-ügyfeleknek kevesebb, mint 3 százaléka döntött az út lemondása mellett”. Az ügy részletei is elolvashatók a Ryanair honlapján a „bővebben” gombra kattintva, ott az alábbi szöveg fogadja az érdeklődőket: „A Magyar Nemzet állításai hamisak és nyilvánvalóan kitalációk. A július 1. utáni utakra jegyet foglaló Ryanair-utasok kevesebb mint 3 százaléka döntött úgy, hogy él az út lemondásának lehetőségével a jegy teljes árának visszatérítése mellett. Ezeket a helyeket most újra lefoglalhatják a magyar családok. Több mint 97 százalék döntött úgy, hogy kifizeti Nagy miniszter veszteséges légitársaságokra kivetett hamis és idióta „extraprofit-adóját”, ami olyan magyar családok ezreinek fogja megdrágítani a Magyarországról és Magyarországra történő utazást, akik az olcsó repülés lehetőségével élve tudják látogatni a szerte Európában élő és dolgozó barátaikat és családtagjaikat. Nagy miniszternek bocsánatot kellene kérnie azoktól a magyar családoktól, akik az idióta adója miatt magasabb jegyárat fizethetnek.”

A 444 cikke felidézte: a Ryanair ezzel arra a múlt csütörtöki Magyar Nemzet-cikkre reagál, amiben a kormánylap forrás megjelölése nélkül azt állította, hogy a már kifizetett júliusi jegyek 60 százalékát inkább visszaváltották az utasok, vagyis visszakérték a jegy eredeti árát. Ezt cáfolta a Ryanair közölve, hogy csak az utasok 3 százaléka élt a lehetőséggel.

Az extraprofit-adó miatt már odáig eszkalálódott a Ryanair és a kormány közti konfliktus, hogy Michael O'Leary, a légitársaság vezérigazgatója egy a HVG-nek adott interjúban ötször nevezte idiótának Nagy Mártont illetékes minisztert.

Címkék: Magyar Nemzet, Ryanair