A személyre szabott törvénykezés újabb jelére bukkant Szél Bernadett

A személyre szabott törvénykezés újabb jelére bukkant Szél Bernadett

Szél Bernadett (Forrás: Szél Bernadett Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Gratulálunk a törvénytelenség törvényi szintre emeléséhez!” —posztolta Szél Bernadett független országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán. Mint írta, kellett neki nagypénteken frissen benyújtott törvénytervezeteket olvasni. Így bukkant rá arra a törvénymódosításra, amelyet csütörtök délután fél ötkor nyújtottak be.

– A tervezet szerint a 3000 fő feletti lakosságszámú település főállású polgármestere a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány kuratóriumának vagy felügyelőbizottságának tagja vagy vagyonellenőre kivételével (!) egyéb, munkavégzésre irányuló jogviszonyt nem létesíthet, más kereső foglalkozást nem folytathat – fogalmaz a képviselő, majd elmagyarázza, milyen esetben van értelme ennek.

Mint írja, a Matolcsy-rokon Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester két helyről vesz fel fizetést: egyrészt polgármesterként, másrészt a kecskeméti Neumann János Egyetem fölé helyezett közérdekű vagyonkezelő alapítvány felügyelőbizottsági tagjaként. „Ezt jogszerűen nem tehetné meg” – tette hozzá a független képviselő. Az ügynek Bodrozsán Alexandra momentumos kecskeméti önkormányzati képviselő próbált utánamenni, de „a megye fideszes helytartója úgy döntött, nem méltatja válaszra”.

Szél Bernadett is írt ez ügyben a kormányhivatalnak, de választ nem kapott. Megjelent viszont a törvénytervezet, amely feloldja az „ellentmondást”, bár a képviselőnő hosszan ecseteli, miért problémás még így is a helyzet.

Bejegyzését végül ezzel az üzenettel zárja: „Legyen szíves, mostantól egyetlen fideszes se jöjjön nekünk azzal, hogy jogállam, törvények és rend — ez egy bűnszervezet, aminek a parlament az egyik osztaga, semmi több. Megyünk tovább, minden piszkos ügyüket napvilágra hozzuk, akárhogy kapaszkodnak a székükbe, vagyis székeikbe.”