Aláírásgyűjtést indít Soroksár polgármestere a kínai vegyi üzem megépítése ellen

Aláírásgyűjtést indít Soroksár polgármestere a kínai vegyi üzem megépítése ellen

Bese Ferenc, Soroksár polgármestere (Fotó: Bese Ferenc / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Önkormányzati petíciót indít a vegyianyag-elosztóközpont ügyében Bese Ferenc, Soroksár független polgármestere – jelentette be a politikus közösségi oldalán csütörtökön.

– Az elmúlt napok történéseinek fényében arra a döntésre jutottam, hogy aláírásgyűjtést indítunk, amelynek célja hogy kifejezzük: nem szeretnénk, hogy vegyianyag-elosztóközpont létesüljön Soroksáron! – írta. Emellett arra kérte az országos pártokat és politikai szereplőket, hogy tegyék félre nézetbeli különbségeiket, ne politikai haszonszerzés céljára használják a kialakult helyzetet. – Itt az idő, hogy csatlakozzanak petíciónkhoz és egységesen álljunk ki a Soroksáriak érdekei mellett! Éppen ezért, a frakcióvezetőkkel egyeztetve jövő héten rendkívüli testületi ülést tartunk a témában. Továbbá azt kérném minden kedves soroksári lakostól, aki hozzám hasonlóan szeretné elkerülni az elosztóközpont létesítését, hogy jelentkezzen a polgarmester [at] ph [dot] soroksar [dot] hu e-mail címen és segítsen az aláírásgyűjtésben! – tette hozzá.

Az önkormányzati petíciót egyelőre a Grassalkovich u. 130. portáján lesz lehetőség aláírni, de később meghirdetnek más helyszíneket is.

Németh Szilárd fideszes rezsibiztos, országgyűlési képviselő is arról posztolt közösségi oldalán szerdán, „nem engedjük, hogy a soroksáriak feje fölött bárki bármilyen, az itt élőket veszélyeztető tevékenységbe kezdjen. Minden ipari, logisztikai beruházás csak az itt élők biztonságának megőrzésével, a soroksáriak hasznára és támogatásával lehetséges!”.

A Direkt36 számolt be arról kedden, hogy Magyarországon létrehozott elosztóközpontból látná el Kína a kontinens akkugyárait és más ipari üzemeit vegyi anyagokkal. A tervek szerint itthon két helyszín jöhet szóba központként, az ország keleti határán fekvő Záhony vasúti átrakodóhely és egy Budapesten már régóta működő, BILK terminál néven ismert logisztikai létesítmény, amely Soroksárnál található.

Címkék: Soroksár, Bese Ferenc