Átlátszó: Eladó Szíjj László luxusjachtja

Átlátszó: Eladó Szíjj László luxusjachtja

Az új NER-jachthoz, a Seagull MRD-hoz hasonló méretű és típusú vízijármű. Forrás: a gyártó honlapja.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Új tulajdonosra vár a Seagull (azaz Sirály) MRD nevű luxusjacht, amit 2021-től használtak főleg kormányközeli vállalkozók. A hajót 32,9 millió euróért, azaz jelenlegi árfolyamon nagyjából 12,5 milliárd forintért hirdetik – írja az Átlátszó. Az eddigi tulajdonos Szíjj László hónapok óta a horvátországi Fiume kikötőjében tartja a járművet, ebben a szezonban nem vitték ki a nyílt vízre. 

A 2020-ban épített, 12 fős, acél vízkiszorítású jacht hat kabinos elrendezéssel, nagy, modern belső térrel és két úszómedencével rendelkezik. A hirdető szerint a hajó kiváló lehet családoknak, pároknak és baráti társaságoknak is, akik most kulcsrakész állapotban, hajózásra készen vehetik meg 0 fogalmaz a tényfeltáró lap.

A NER előző kedvenc jachtját, amin Szijjártó Péter külügyminiszter is megfordult, már évek óta hirdették, de csak a 2022-es nyári szezon után talált új gazdára. A 14,9 millió euróért (kb. 5,6 milliárd forintért) meghirdetett, 2015-ös évjáratú, Benetti Crystal 140 típusú, 41,9 méter hosszú, ötkabinos, medencés jachton kormány holdudvarának számos más tagja is felbukkant az elmúlt években.