Az LMP Magyar Péternek is üzent

Az LMP Magyar Péternek is üzent

Schmuck Erzsébet, az LMP társelnök (Forrás: LMP/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az LMP szerint március 15-e szóljon csak a hősökről, Jakab Péter viszont bizalmatlansági indítványt kezdeményez Orbán Viktor ellen.

Sokan, sokféleképpen emlékeznek meg az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc hőseiről. „Vannak, akik azt gondolják, hogy ez a nap a legalkalmasabb arra, hogy a regnáló elitet leváltsuk, vagy éppen zászlót bontsanak” – mondta Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc évfordulóján. Márpedig péntek délután háromkor pont a NER-ből kicsekkolt Magyar Péter, Varga Judit exférje bont zászlót, aki a budapesti Andrássy útra hívta azokat az embereket, akik kíváncsiak egy új erő esetleges pártalapítására. Schmuck Erzsébet videóüzenetében kiemelte: az LMP - Magyarország Zöld Pártja méltó módon szeretne emlékezni a 176 évvel ezelőtti márciusi ifjakra, az önfeláldozó és bátor nőkre és férfiakra, ezért „március 15-e szóljon a hősökről!”

Jakab Péter viszont az Országgyűlés feloszlatását, és új választást követel március 15-én. A Nép Pártján elnöke szerint a márciusi ifjak nemcsak leírták azt, amit követeltek, hanem küzdöttek is érte. „Ennek is köszönhető, hogy a márciusi ifjakra 176 év elteltével is örömmel emlékezünk, miközben a mai ellenzéket, valljuk be, örömmel elfelejtenénk” – vélekedett Jakab Péter a Facebook-oldalán megosztott videóban. Szerinte a kormányfőnek vállalnia kell a felelősséget nemcsak a pedofilbotrányért, de a megélhetési válságért is, ezért bizalmatlansági indítványt kezdeményez Orbán Viktor ellen.