Latorcai Csaba: az a cél, hogy hazánk 2030-ra az EU öt legélhetőbb országa közé kerüljön

Latorcai Csaba: az a cél, hogy hazánk 2030-ra az EU öt legélhetőbb országa közé kerüljön

Latorcai Csaba területfejlesztési parlamenti államtitkár a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Keresztény felelősségünk a teremtett világban című kongresszusán az Országház Felsőházi termében 2022. szeptember 17-én. (MTI/Illyés Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kereszténység ma már nem alapvető érték Európában, Magyarország azonban – mint ahogy az elmúlt évszázadok során sokszor – kitart, egyik legfőbb őrzője marad a keresztény értékeknek – hangoztatta a Miniszterelnökség Területfejlesztési Minisztériuma Hivatalának parlamenti államtitkára a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének kongresszusán szombaton, Budapesten.

Az MTI beszámolója szerint Latorcai Csaba rámutatott arra, hogy a kormány az elmúlt több mint tíz év alatt biztonságot teremtett és fejlődési pályára állította az országot. Középtávú céljuk, hogy az ország 2030-ra az Európai Unió öt legélhetőbb országa közé kerüljön. Felhívta a figyelmet arra a különbségre, hogy nem az öt legtöbbet fogyasztó ország közé kívánnak kerülni.

„A válságok évtizedébe léptünk, háborúval, gazdasági nehézségekkel kell szembenéznünk”; „kemény, hosszú és áldozatokkal teli időszak vár ránk” – fogalmazott. 

Latorcai rámutatott arra, hogy a kereszténység mára a világ legüldözöttebb vallása lett, az európai keresztény kultúra ostrom alatt áll. A kontinensen egy magát progresszívnek nevező ideológiai térfoglalás zajlik, ami a normalitás értékei, az erős nemzeti identitás, a férfi és nő élethosszig tartó kapcsolatán nyugvó családok, a hit védelme ellen zajlik - fejtette ki.

A szuverén, egyenrangú és egymással együttműködő közösségek helyett ma egy centralizált, kézivezérlésű, saját identitással nem rendelkező, pusztán materiális alapokon álló „európai egyesült államok” erőltetése a cél, ahol a kereszténységnek nincs helye – összegezte.

Latorcai Csaba szerint kereszténydemokrata fordulatra, új reneszánszra van szükség az Európai Unióban, de elsősorban Nyugaton. 

Az államtitkár megjegyezte: ahogy a szocializmusról bebizonyosodott, úgy a „liberálisnak álcázott szép új világról” is lassan kiderül, hogy a jövőtlenségbe vezet, ezzel szemben a kereszténység és az arra épülő demokrácia a jövőt kínálja.