Titokban a WC-n szülte meg babáját egy csemői nő, majd hagyta meghalni

Titokban a WC-n szülte meg babáját egy csemői nő, majd hagyta meghalni

Hagyta meghalni babáját a csemői nő (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A gyanú szerint egy csemői asszony titokban szülte meg negyedik gyermekét, majd a fészerbe kidobva magára hagyta. A baba meghalt, a nőt emberöléssel vádolják – számolt be róla a police.hu.

Felidézték, mentő érkezett 2022. február 16-án kora hajnalban egy csemői tanyára, ahonnan vetélés miatt vittek kórházba egy háromgyermekes nőt. Ezt követően a nagymama nekilátott a takarításnak, majd a fészerbe érve szembesült azzal: egy lavór alatt feküdt egy élettelen újszülött. Eközben a kórház is jelezte: a nő nem elvetélt, hanem szült. A kiérkező mentők a rendőrökkel közösen hiába próbálták újraéleszteni a csecsemőt, nem sikerült. A baba akkor már legalább egy órája halott lehetett. Az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a jól fejlett, érett, kb. 7-8 hónapos terhességnek megfelelő korú kisfiú életképes volt, élve született. Halálát idegenkezűség, az elhanyagolás, a magára hagyás és a kihűlés okozta.

A kórházi ágyában fekvő asszony végül az életvédelmi nyomozóknak bevallotta: miközben családtagjai aludtak, titokban megszülte gyermekét, plédbe csavarta, kivitte a fészerbe, majd sorsára hagyta, mert nem akart negyedik utódot. Tudta, hogy babát vár, bár előző, harmadik gyermekével való várandóssága nem tűnt fel neki. Arra nem tudott magyarázattal szolgálni, hogy a WC-ben megszült kisfiát miért vitte ki a fészerbe és hagyta magára.

Az anyát az eljárás során igazságügyi elmeorvos-, és pszichológus szakértő vizsgálta. Véleményük szerint az elkövetéskor nem szenvedett kóros elmeállapotban. Nagy valószínűséggel a terhessége miatt érzett tehetetlenség motiválta tettét.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a 28 éves asszony ellen a tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az iratokat – vádemelést javasolva – átadta az ügyészségnek.