Bayer Zsolt szerencsétlennek nevezte a Nat miatt tiltakozó tanárt

Bayer Zsolt szerencsétlennek nevezte a Nat miatt tiltakozó tanárt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A nemrég még a Niedermüller Péter botrányt kavart kijelentései miatt a gyűlölet és az uszítás miatt aggódó Bayer Zsolt most keményen nekiment azoknak a tanároknak, aki az új Nemzeti alaptanterv (Nat) miatt tiltakoznak. Ezúttal sem spórolt a jelzőkkel.

Lapunk is beszámolt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete által felkarolt kampányról, amelyben tanárok egy táblával tiltakoztak az új alaptanterv ellen. Volt, aki azt írta, „Nem tanítok fasiszta írót”. Ez a mondat verte ki Bayer Zsoltnál a biztosítékot.

– Nem is kell, te szerencsétlen! Neked diákokat kell tanítanod. Amúgy vékony jégen jársz – írta a publicista a Magyar Nemzet emblémája alatt megjelenő kormánylapban. Kosztolányira hivatkozott, aki „a Nyugatot több alkalommal is »zsidó pártszövetkezetnek« minősítette. Mussolinit csodálta. Herczeg Ferenc pedig egyike volt legközelebbi barátainak”. Bayer Zsolt szerint ezzel persze nem volt egyedül, „de kijelenthetjük, hogy a »pájdágógosz nénik« ezek után nem taníthatnak Kosztolányit a tudni vágyó ifjaknak”.

Kevesebb óra + Több tananyag - Gondolkodás = Nat 2020 | Magyar Hang

– Amúgy csak egy kérdés: olvasott a „pájdágógosz néni” valaha egyetlen sort a „fasiszta” íróktól, Nyírőtől, Wasstól, Herczegtől? Vagy csak felböfögni tetszik a libsi kánont? – zárja írását a publicista. (Bár Bayer Zsolt a szövegében hosszú "í"-vel írta, az erdélyi író, Nyirő József neve rövid "i"-vel írandó. - a szerk.)

A nemrég megismert Nat egyébként számos bírálatot kapott. A tiltakozó pedagógusok szerint elhibázott, szakmaiatlan, Dragomán György író pedig száraznak, unalmasnak, és szinte taníthatatlannak nevezte.