Bencsik András: A Madách döntése csak egy sunyi kiskapu

Bencsik András: A Madách döntése csak egy sunyi kiskapu

Bencsik András a Hír Tv Sajtóklub című műsorában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azt, hogy 2X2=4 ugyan ki lehet pötyögni a mobilon, de jobb, ha a gyerek a saját agyában számolja ki, a mai diákoknak már amúgy is komoly próbatétel két számot összeszorozni – így fogalmazott Bencsik András kormányközeli publicista a HírTV hétfő esti Vezércikk című műsorában, ahol a kifejtették véleményüket a Madách mobiltelefon-használattal kapcsolatos döntéséről. 

Kovács Róbert műsorvezető szerint, ha egy kamasznál mobiltelefon van, akkor nem oktatásra fogja használni, hanem csetelésre, meg játékra, tehát a tiltás a helyes használat felé mutat.

Bencsik András szerint a pedagógustársadalom egy kisebbsége „linkségre, a pofázásra, a lázadásra szívesen kapható, és elszabotálja a döntést, pedig a tiltás az önálló gondolkodásra nevelő stratégiai döntés”. (...) „A Madách döntése, ami megengedi az egész prüntyögést, csak egy sunyi kiskapu, ami egy alávaló, galád dolog” – summázta Bencsik, majd Boros Bánk Levente politológus így üzent a Madách Gimnázium tanári karának: „Csesszék meg! Szervezzék meg úgy az órát, hogy ne kelljen mobiltelefont használni!” Majd feltette a kérdést többek között Bencsiknek: „Hát mit, hát melyikőtök nőtt fel úgy, hogy mobiltelefon, vagy akármicsoda kellett volna?!”

 

Címkék: Hír TV, Bencsik