Bombariadó van a Pécsi Tudományegyetemen – videóval

Bombariadó van a Pécsi Tudományegyetemen – videóval

A Szent Mór Kollégium volt épülete, jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Rektori Hivatala (Fotó: Molnár Bence)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtökön több száz hallgatónak és oktatónak kellett elhagynia a Pécsi Tudományegyetem Rákóczi úti épülettömbjét bombariadó miatt – írja a Pécs Aktuál. A Pécsi Tudományegyetem Rákóczi úti épülettömbjét kiürítették. Mint írják, jelenleg is nagyszámú diák áll a Közgazdaságtudományi és a Jogi Kar épülete előtt. A bejáratnál és az épület mellett tucatnyi rendőrautó, bent pedig már dolgoznak az egyenruhások.

Az egyetem sajtóosztálya a portál megkeresésére megerősítette, hogy bombariadó miatt ürítették ki az épületet. Azért voltak különösen sokan az épületben, mert éppen most zajlik a Pécsi Pénzügyi Napok neves előadókkal. Így több száz hallgató és oktató hagyta el nagyon fegyelmezetten a helyszínt. A portál értesülései szerint a Vasvári Pál utcát lezárták, csak gyalogosan lehet megközelíteni az intézményt – írták a Facebook-oldalon, ahol egy videót is közzétettek.

A múlt heti bombariadókat követően tehát újabb riadóra került sor a mai napon. Először múlt hét kedden több bevásárlóközpontban volt riadó, azután múlt csütörtökön a budapesti Szépművészeti Múzeumban, majd a következő napon ismét plázákban riadóztattak bombafenyegetés miatt.