Bombariadók hete: Le kellett zárni a népligeti autóbuszpályaudvart és kétszer a Corvin Plázát

Bombariadók hete: Le kellett zárni a népligeti autóbuszpályaudvart és kétszer a Corvin Plázát

Induló autóbuszjárat a Volánbusz által üzemeltetett Népliget autóbusz-pályaudvar épülete előtt. (MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bombariadó miatt lezárták a Népliget autóbusz-állomás épületét – közölte a Volánbusz. Az autóbuszok a tájékoztatás szerint további intézkedésig a Népliget (a park) sarkából, a metrópótló buszok Kőbánya-Kispest irányú megállóhelyéről indultak. Kora délutánra már helyreállt a közlekedési rend.

A 24.hu közben olvasói információk alapján arról ír, hogy bombariadó volt a budapesti Corvin plázában is, de az üzletház oldalán azt írja, hogy azóta már újra megnyithattak. Ezután a délutáni órákban ismét bombafenyegetést kapott a VIII. kerületi Corvin Pláza, amit pénteken másodszor is lezártak. 

A Telex úgy tudja, ugyancsak délután a Kerepesi úti Arena Mall bevásárlóközpontot is bombafenyegetés érte, a plázát kiürítették. Sőt, a budapesti Szépművészeti Múzeumban szintén bombariadó volt pénteken. 

A Bors információi szerint a győri plázában is bombariadó volt, onnan is kiterelték az embereket.

Bombariadó miatt lezárták a Szeged Plázát is. A Telex kereste a Budapesti és az Országos Rendőr-főkapitányságot is, hogy megtudja, látnak-e összefüggést a fenyegetések között. „Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen” – válaszolta a szokásos módon az Országos Rendőr-főkapitányság.

Nem ez volt az első eset a héten, hogy bombariadó miatt le kellett zárni épületeket magyarországi városokban. Csütörtökön a Szépművészeti Múzeumban volt bombariadó, kedden pedig több budapesti és több vidéki bevásárlóközpont kapott azonos tartalmú bombafenyegetést. A Magyar Hang úgy értesült: a fenyegetéseket a magyar kormány Oroszország-politikája elleni tiltakozással indokolták.

„Bomba van az épületben. Nem élhetek olyan országban, amely a terrorista Putyint szponzorálja, és amelynek az olcsó gáz fontosabb, mint az emberi élet”. A Magyar Hang információi szerint kedden ez a fenyegető üzenet bénította meg országszerte a bevásárlóközpontokat és valószínűleg a MÁV debreceni igazgatóságát is.

Címkék: bombariadó, Népliget