Borús, szeles kedd vár ránk, még ónos eső is lehet

Borús, szeles kedd vár ránk, még ónos eső is lehet

Esernyőjét fogja egy nő Debrecenben, az erős széllel kísért havas esőben 2021. január 25-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Túlnyomóan borult lesz az ég, és többfelé várható eső, az északi területeken (Dunántúl északi része, Északi-középhegység) havas eső, havazás is – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése.

Emellett hajnalban, reggel a főváros tágabb környezetében, az Északi-középhegység nyugati felén néhol ónos eső is valószínű. A Dunától keletre a keleti, délkeleti, a Dunántúlon az északira forduló szelet kísérik élénk, néhol erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északi felén 0, +6, délen 7 és 14 fok között alakul.

Az Időkép szerint kedden kettősfronti hatás érvényesül, így fejfájás, migrén, görcsös- és gyulladásos eredetű panaszok, vérnyomásproblémák, keringési- és ízületi panaszok, álmatlanság, dekoncentráltság, tompaság egyaránt jelentkezhet. – A borongós, csapadékos időben alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, lehangoltak, kedvtelenek lehetünk. Északon, északnyugaton és nyugaton öltözzünk melegen, délen rétegesen, és erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk vitaminban gazdag zöldségeket, gyümölcsöket – írták.

Címkék: előrejelzés