Brenner Koloman: A Fidesz ismét nemet mondott a szélerőművekre

Brenner Koloman: A Fidesz ismét nemet mondott a szélerőművekre

Brenner Koloman (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A jelenlegi energiaválságos időben teljesen érthetetlen számomra, hogy a fideszes többség lesöpörte az asztalról a gazdasági bizottság ülésén azt a javaslatomat, amely szerint lehessen ismét szélerőműveket telepíteni – írja Facebook-bejegyzésében Brenner Koloman, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A politikus arra is emlékeztet, véleményük szerint már 2011-ben is hatalmas hiba volt a fideszes kormánytól a megújuló energia háttérbe szorítása – a napenergia kivételével –, illetve a szélerőművek betiltása. Pedig az országnak több olyan régiója is van, ahol „a szélviszonyok komoly energiaforrást tudnának biztosítani az egyre modernebb technikának köszönhetően egyre jobb hatásfokkal.”

Arra is felhívja a figyelmet, bár az atomenergia szükségességét ugyan nem vitatják, de az orosz technológián alapuló paksi bővítést nem tudják támogatni, hiszen azzal ismét 50-60 évre az orosz fűtőelemektől tennénk függővé hazánkat.

Szerinte a megújuló energiaforrásokat kiemelten kell támogatni, a szél- és a napenergia mellett különösen a geotermikus energia fejlesztését teszik lehetővé a Kárpát medence földrajzi adottságai.