Brutális gyilkosság, cefetül nagy szegénység és átható közöny Szalonnán

Brutális gyilkosság, cefetül nagy szegénység és átható közöny Szalonnán

Irénke néni háza Szalonnán (Fotó: Grimm Balázs/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összekapaszkodnak a köddel a felhők, vigasztalanul esik a novemberi eső, délben is elkélne a villanyfény a házakban, de itt, Szalonnán az öregek inkább félhomályban ücsörögnek. Nem szüremkedik ki sehonnan fény. Szegény település ez is, mint a többi errefelé, Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi részén. Az utcák szinte üresek, aki teheti, behúzódik, a praktikum, a félelem meg a szégyen okán is. Néhány napja ugyanis négy helyi férfi olyan súlyosan bántalmazott egy 85 éves asszonyt az otthonában, hogy a néni belehalt sérüléseibe.

A nyomozók huszonnégy órán belül azonosítottak, majd elfogtak hármat közülük, a negyediket egy nappal később kapták el Budapesten. A rendőrség „emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást” az őrizetbe vett 18, 27, 43 és 53 éves férfival szemben. Több – a folyamatban lévő nyomozás miatt – hivatalosan nem tudható az ügyről. A Blikk információi szerint az elkövetők legalább nyolcszor lesújtottak áldozatuk fejére – az idős nőnek eltört a koponya- és az arccsontja is –, csupa vér volt, a testére pedig egy fotelt borítottak.

„Komolyan gettót akarnak, cigányrezervátumot?" | Magyar Hang

A Nádaspatak utcában, ahol a gyilkosság történt, nemcsak az eset brutalitása miatt megilletődöttek az emberek, hanem amiatt is, hogy az elkövetők közül hárman is az utcában laknak, az egyik pont szemben az áldozattal, Irénke nénivel. Azt mondják, az asszony kedves volt, jószívű, talán ez is okozhatta a vesztét. Utolsó reggelén elment a templomba, legközelebb – egyben utoljára – akkor látták, amikor délután a háza előtt söprögetett. Másnap talált rá a gondozója. Valószínűleg a pénze miatt ölhették meg. Nem lehet szó nagy összegről (a helyiek 5–10 ezer forintról tudnak), kisnyugdíjas volt.

(...)

A szalonnaiak közül többen is szégyellik, hogy egy ilyen történet miatt kerültek be a hírekbe.

(...)

A teljes riportot keresse a Magyar Hang november 15-én megjelent 2019/46. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/46. számban? Itt megnézheti!