Budaházy ügyében bonyolódott szópárbajba a DK és a Mi Hazánk

Budaházy ügyében bonyolódott szópárbajba a DK és a Mi Hazánk

Budaházy György lóháton távozik a váci börtönből 2023. április 27-én. (Fotó: Polgári Mulató Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Orbán-kormány leváltása után Budaházy György és társai vissza fognak kerülni a börtönbe – jelentette ki pénteki, online sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője. Barkóczi Balázs úgy fogalmazott: „hűséges fideszes pártkatonaként, Orbán Viktor parancsára” adott elnöki kegyelmet Novák Katalin köztársasági elnök a terrorizmusért jogerősen elítélt Budaházy Györgynek és „bandájának”.

– Ezzel Orbán Viktor olyan közveszélyes, szélsőjobboldali terroristákat szabadított rá újra Magyarországra, akik rálőttek és Molotov-koktélokat dobtak baloldali politikusok házaira, szórakozóhelyekre, továbbá embereket vertek össze a nyílt utcán – mondta a képviselő. Szerinte Budaházy György és a „többi elítélt terrorista szabadon engedésével Orbán Viktor újra politikai erőszakot zúdít Magyarországra utcáira”.

Nem maradt adós a válasszal Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, aki a Twitteren szólt vissza a DK-nak, és fejtette ki, hogy szerinte ki a terrorista: „Megvolt tegnap éjjel a koccintás. A Gyuriékat börtönbe visszaküldeni szándékozó DK-nak pedig üzenem, ha viszont mi leszünk kormányon, akkor a valódi terroristákat küldjük a fegyházba: Gyurcsányékat és antifa barátaikat! De magyarokat fenyegető ukránok se lesznek magyar földön!”

Mint megírtuk, a Hunnia-per terrorcselekmény bűntette és más bűncselekmények miatt indult. Budaházy Györgyöt a Fővárosi Törvényszék tavaly márciusban megismételt büntetőeljárásban első fokon tizenhét év fegyházra ítélte ebben a perben, méghozzá terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt. A vádirat szerint Budaházy György és egy társa indította útjára a Hunnia Mozgalmat, hogy az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése, illetve a 2006-os ősz után tovább szítsák a feszültséget, több akkori kormánypárti képviselő ingatlana ellen Molotov-koktélos támadásokat intéztek. A hosszú évek óta húzódó Hunnia-perben március elején másodfokon 6 év fegyházbüntetésre mérsékelték Budaházy György büntetését. Végül Novák Katalin köztársasági elnök a pápa látogatására hivatkozva csütörtökön adott kegyelmet Budaházynak, akit már ki is engedtek a váci börtönből, ahonnan lóháton távozott.